Scholensluiting

Verschillende leveranciers bieden diensten en producten aan zodat leerlingen ook thuis kunnen leren.

Snappet

Met de thuiswerkoptie van Snappet kunnen je leerlingen thuis (verder) werken aan hun lesstof en kun je als leerkracht op afstand hun voortgang volgen en nieuwe lessen en oefeningen klaarzetten. Geen vervanging van de echte les en school natuurlijk, maar het helpt wel als klassen voor langere tijd thuis komen te zitten.

Lees hier hoe je het makkelijk kunt regelen

Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via 088 999 0444 of service@snappet.org.

Prowise learn (voorheen Oefenweb)

Rekentuin, Taalzee en Words&Birds heten nu Prowise Learn.
Info over deze programma’s is te vinden op https://www.oefenweb.nl.

Op https://app.rekentuin.nl/orders/order_trial vraag je een gratis proefmaand aan. Je ontvangt dan automatisch een mail met vervolgstappen.
Door de eenvoudige koppeling met Basispoort is Prowise Learn ook eenvoudig vanaf thuis te gebruiken.

Gynzy

Op https://www.gynzy.com/nl/nieuws/onderwijs-op-afstand-met-gynzy lees je over het gratis gebruik van Gynzy Kids, aan te vragen via support@gynzy.com.

Documentatiecentrum

Het platform DC online met informatieboekjes en verwerkingsopdrachten komt in de loop van volgende week met nieuws.

Wist je dat je op https://www.documentatiecentrum.nl/ een proefabonnement tot 1 september voor 95 EUR kan bestellen? Dan heb je toegang tot de vier reeksen boekjes, maar ook de Wizenose zoekmachine en de mogelijkheid voor kinderen om bronnen te verzamelen in “Onderzoeken”. Bij veel boekjes zit ook een Plus-boekje met verwerkingsopdrachten op verschillende niveaus. Op www.documentatiecentrum.nl wordt gewerkt aan verwerkingsopdrachten.

Squla

Leerplatform Squla is onder schooltijd (van 10.00 tot 15.00 uur en op woensdag tot 13.00 uur. ) gratis beschikbaar.

Faqta

Jouw klas kan een maand lang gratis aan de slag met ons programma. Met een simpele pincode kunnen de leerlingen thuis onder toezicht van de ouders en met jouw begeleiding educatief aan de slag met één van onze thema’s.

Meer informatie: https://faqta.nl/thuisonderwijs

Leesplaneet

Leesplaneet.nl is hét online leesplatform voor adaptief leesonderwijs. Het geeft het kind en zijn begeleiders inzicht in het leesgedrag, bevat honderden online leesboeken (e-boeken) voor groep 1 tot en met 8 én biedt hoogwaardige leesondersteuning. De online leesboeken staan overzichtelijk naast elkaar op mooie boekenplanken! Klaar om te lezen op elke online device, op school én thuis.

Vraag nu direct twee weken gratis toegang, direct beschikbaar na het invullen van het formulier op https://leesplaneet.nl/aanmelden

Rekenprof

Rekenprof is een volledig adaptieve, digitale rekenapplicatie uit Denemarken. De content is speciaal aangepast aan het Nederlandse curriculum en sluit aan bij de kerndoelen voor rekenen. De applicatie is geschikt om zowel naast als in plaats van uw huidige rekenmethode te gebruiken.
Rekenprof bevat 2.000.000 rekenopdrachten en zo’n 1.000 videolessen.

Bestel een proefabonnement van een maand op https://bestellen.rekenprof.com/ .

Bordfolio

Scholen die nog geen gebruik maken van Bordfolio, kunnen per direct gratis gebruik maken van Bordfolio tot 1 september 2020, zonder enige verplichtingen.
Met Bordfolio kun je eenvoudig opdrachten klaarzetten voor leerlingen. Leerlingen kunnen vervolgens aan de slag en hun werk uploaden. Leerkrachten kunnen direct zien wie, wanneer, wat wel/niet heeft ingeleverd. Op deze manier kun je toch nog onderwijs blijven aanbieden aan alle leerlingen.

Maak nu een account aan, upload een lijst met leerlingen en zet een eerste opdracht voor ze klaar.

Marek en Petrik, Bordfolio – 070-204-2-204

Junior Einstein

In verband met het coronavirus mogen alle scholen Junior Einstein kosteloos en vrijblijvend gebruiken. Met onderstaande link kunnen scholen een gratis licentie aanvragen. We hebben nog niet de tijd gehad om de term ‘proeflicentie’ aan te passen maar deze licentie kan nu ook gebruikt worden om de periode van thuisonderwijs te overbruggen.
U kunt voor een school één proeflicentie aanvragen. Met zo’n licentie kunt u onbeperkt leerkrachtaccounts aanmaken. Standaard kunt u bij deze aanvraag 200 leerlingaccounts aanmaken. Mocht dit niet voldoende zijn, kunt u tijdens kantooruren contact met ons opnemen (020-2044527) om het aantal accounts te verhogen.
Wanneer de leerlingen weer naar school gaan, zullen we contact met u opnemen om te vragen of u gebruik wilt blijven maken van Junior Einstein of de licentie wilt opzeggen. Bij deze aanvraag zit u dus nergens aan vast.

https://www.junioreinstein.nl/school/online/trial

Muiswerk flexi

Wij stellen Muiswerk Flexi voor scholen gratis ter beschikking. Ook jouw leerlingen (groep 1 t/m groep 8) kunnen via deze weg werken aan hun eigen leerdoelen voor Nederlands, Rekenen en Engels. Ze krijgen uitleg, gaan aan de slag met hun eigen oefeningen en krijgen feedback die veel verder gaat dan alleen ja/nee. Als leerkracht monitor je de resultaten en met het contact wat je met je leerlingen hebt via skype/google meet of een ander middel, kun je inspringen op de resultaten die je hebt gezien. Op deze manier kunnen jouw leerlingen ook in de huidige tijd nog grote stappen vooruit maken.

Vraag nu snel een gratis licentie aan!

https://www.muiswerkflexi.nl/gratis-werken-met-flexi/…

Thuislessen Zwijsen

Schrijfmethode “Pennenstreken”
https://www.zwijsen.nl/in/thuislessen-pennenstreken

Leesmethode “Veilig leren lezen”
https://www.zwijsen.nl/in/thuislessen-veilig-leren-lezen-kim-versie

Leesmethode “Estafette”
https://www.zwijsen.nl/in/thuislessen-estafette